ПРИЕМ 2025 – Бакалавърска степен

Какво Ви предстои, ако сте решили да кандидатствате в чужбина за бакалавърска степен?
11 клас е много важна година в подготовката за кандидатстване в университет.
Когато се подготвяте за обучение в чужбина трябва да акцентирате на Подготовката на езика, на който желаете да се обучавате, тъй като повечето университети изискват сертификат за владеене на чуждия език, а и при всички случаи във Ваш интерес е да владеете езика, за да нямате проблеми с възприемането и пресъздаването на новата информация.
Високият успех в училище е друг елемент от критериите за прием в университет, върху който можете сериозно да повлияете в 11 и 12 клас.
При всички случаи не можете да предприемете стъпки по избор на университет, ако не Изберете точната специалност, която Ви интересува. Ако незнаете коя е Вашата специалност или ако се колебаете между няколко различни специалности, можете да се срещнете с консултантите на ДАРБИ за професионално ориентиране, за да изясните за себе си същността на различни професии и професионалните перспективи при завършването им.
Изборът на университети, където да подадете документи е следващата изключително важна стъпка, която Ви предстои. Не подценявайте добрата преценка на университетите, за да не се окаже, че сте попаднали на университети, които не отговарят на вашите качества. Подборът на университети в ДАРБИ е процес, който ще и даде знанието на дългогодишни консултанти за това как да подберете стратегически учебните заведения, в които да подадете документи. Най-точното време за подбор за Великобритания е в края на 11 клас – тогава се актуализират специалностите и изискванията за прием. За останалите държави подходящите периоди за по-късно през 12 клас, тъй като и самите процедури за кандидатстване са по-късни.
Не се колебайте да се свържете с консултантите на ДАРБИ, ако имате нужда от нашата помощ или съвет. (тел.: 02/988 10 92 или e-mail: uniedu@darbi.eu)


ПРИЕМ 2025 – Магистърска степен

Какво Ви предстои, ако сте решили да кандидатствате в чужбина за магистърска степен?
  • Езиков курс в ДАРБИ за IELTS или TOEFL – добре е да започне от рано и да положите тест по езика за получаване на сертификат около началото на 4 курс;
  • Консултация за избор на специалност в ДАРБИ – независимо дали имате точна представа за професионалната си реализация или ще се консултирате със специалистите на ДАРБИ, за да направите своя избор, най-късно до началото на 4 курс трябва да вземете окончателното си решение за желаната специалност, където да специализирате;
  • Избор на университет – в зависимост от академичните ви резултати и езиковите знания, нашите консултанти могат да ви помогнат да подберете възможно най-добрите за вас университети в избраната държава, като се справите с тази задача най-късно до средата на 4 курс;
  • Подаване на документи – Обикновено в 4 курс е времето да се заемете с тази задача, тъй като повечето крайни срокове са до пролетта на годината, в която искате да започнете обучението си. Професионалната помощ на ДАРБИ при подаването на нужните документи е от съществено значение, ако желаете безпроблемно кандидатстване и спазване на предвидените срокове и процедури.
  • Цялостна подкрепа – Във всеки един етап от кандидатстването можете да се обърнете за съвет и помощ към ДАРБИ и ние винаги ще откликнем компетентно и отговорно на вашето запитване.
Повече информация за различните специалности, университети, срокове и процедури за кандидатстване можете да получите от консултантите на ДАРБИ на телефон 02/988 10 92 или e-mail: uniedu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com