Германия и Австрия винаги са били едни от основните дестинации за българските кандидат-студенти, не само заради безплатното обучение, но и поради факта, че в тези страни са едни от най-старите европейски университети, доказали качествотото си с вековна традиция, но и успешно въвеждане на модерни методи на преподаване.

Защо да кандидатствате с консултант и кои са стъпките в процедурата, които ще направим заедно:

1. Подбор на специалност и университети

Големият брой университети, над 400, дава възможност на всеки кандидат да направи най-добрия избор в зависимост от предпочитанията и академичните си резултати, но и представлява първото препятствие – как да изберете точната специалност и точния университет. Тук на помощ идваме ние – консултантите от Дарби. Дългогогодишният ни опит ще бъде ваш помощник и ние ще Ви насочим, като обясним разликите между отделните видове университети и програми и ще подберем за Вас най-добрите варианти. 

2. Подготовка на документи

Объркващите процедури по кандидатстването са следващата стъпка. Цялото многообразие от университети би било по-приемливо, ако поне кандидатстването беше унифицирано. За жалост това не е така и всеки университет има автономна система, а понякога се ползват дори 2 или 3 регистрационни портала. Накрая всичко трябва да пристигне в правилно окомплектован вид на място в отделите по обработка на кандидатстудентски документи. Нужно ли е да се питате през цялото време дали сте избрали правилния портал, дали сте попълнили всичко коректно, дали сте сложили в пакета всички необходими документи, защото нямате възможност за втори опит? За вас всичко това е за първи път и е нормално да се чувствате несигурни. Ние правим това всяка година, следим всички промени и сме сигурни, че всеки изпратен пакет документи е напълно изряден!

3. Спазване на процедури и срокове за кандидатстване

Стресиращо кратките срокове за кандидатстване биха могли да бъдат сериозна пречка да се справите сами с цялата процедура. За съжаление, в България дипломите се получават късно, следва превод и легализация, заверки, което отнема време, а абсолютният краен срок, в който документите трябва да са пристигнали във всеки един университет е 15 юли. През всички години, с които се занимаваме с кандидатстване в Германия, нито един кандидат не е пропуснал крайния срок. Гарантираме същото и за Вас!

4. Проследяването на приемите и записване

Това е една от последните стъпки - най-приятната част, но и най-отговорната, защото дори всичко до момента да е направено както трябва, ако не организирате процеса на записване, както изисква избраният от Вас университет, всичко до момента ще е било напразно. За да сте сигурни, че и последният детайл е изряден, обърнете се към нас и ние ще свършим всичко от началото до края!!!

През целия този процес освен за документаланта част ще се погрижим да ви дадем достатъчно информация и за живота, който ви предстои в чужбина: настаняване, стипендии, месечни издръжка, здравно осигуряване и въобще всичко, което стои като въпрос.

За повече информация и записване на среща, свържете с офисите на Консултантска къща ДАРБИ:

  • ДАРБИ - София – пл.Света Неделя 4, етаж 5, uniedu@darbi.eu, т.: 02/9881092
  • ДАРБИ – Варна – ул. "Тодор Икономов" 12, officevarna@darbi.eu, т.: 052/632001
  • ДАРБИ – Бургас – ул. "Цар Симеон I" 68, ет.1, officeburgas@darbi.eu, т.: 0878/670736
  • ДАРБИ – Плевен – ул. Сан Стефано 12, к-с Кентавър, ет. 3, офис 16, officepleven@darbi.eu, т.: 0879/880781

 

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com