Рекорден брой чуждестранни студенти в Германия

На старта на новата кандидатстудентска кампания в Германия, немските университети отчитат рекорден брой чуждестранни студенти обучаващи се в страната през предходната учебна година. Данните на DAAD сочат увеличение с почти 90% от 2010 година насам, а само за последната година увеличението е с 8% и вече е премината рекордната бройка от 350 000 чуждестранни студенти, обучаващи се в системата на немското висше образование.

Тази статистика не е изненадваща на фона на данните за високото ниво на преподаване, модерните учебни бази на немските университети и непрестанната нужда на немската икономика от млади и добре квалифицирани специалисти.

По последни данни 53% от чуждестранните студенти се насочват към специалности в сферата на инженерните науки, математика и естествени науки, като процедурите за кандидатстване в някои университети постоянно биват надграждани, за да може прием да получат най-добрите студенти.
Актуална информация за процедурите, сроковете и изискванията в немските университети можете да получите от консултантите на ДАРБИ.
Запазете си час за безплатна консултация сега на тел.: 02/988 10 92 или попълвайки формуляра по-долу.

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com