Кандидатствай в ЕВРОПА на английски език с ДАРБИ

Щом вече е избрана специалност и език на обучение, време е да се изберат и най-подходящите университети!

Запази си безплатна консултация в ДАРБИ!

Европейските държави предлагат множество възможности за обучение на английски език, независимо дали това е основният език в страната или не.

И тъй като условията за прием, сроковете и процедурите в отделните държави и университети са най-различни, от решаващо значение е да се направи внимателен подбор, за да не се пропуснат добри възможности, но и да се гарантира успешен прием.

Ирландия и Великобритания

В англоговорящите дестинации всички специалности са на английски език. Предлаганите възможности, както на бакалавърска, така и на магистърска степен, са на практика неограничени. Световната репутация на университетите в Ирландия и Великобритания, високите стандарти на обучение, разработването на проекти и осъществяването на учебни практики са считани за изключително предимство и привличат много кандидати.

Нидерландия и Скандинавските държави

Нидерландия е масовият избор, защото има разумни учебни такси и практически е държавата, която може да предложи най-голямо разнообразие от специалности на английски език, макар това да не е осовният език в страната. Дания и останалите Скандинавски държави имат безплатно образование, но много висок стандарт на живот. Същевременно стават все по-взискателни към европейските студенти и налагат известни рестрикции в приема, които трябва да се съобразят при кандидатстване.

Франкофонските и немскоговорящите държави

Макар че най-често свързваме държави като Германия, Австрия, Франция и Белгия с обучение съответно на немски или френски език, трябва да се признае, че и в тази група държави се появяват все повече програми с преподаване изцяло на английски език и то не само в икономическата или компютърната сфера.

Испания и Италия

Все по-често кандидат-студентите се интересуват от тези средиземноморски дестинации в търсене на обучение на английски език. Италия традиционно е популярна с обучението по мода и дизайн, но отвъд тази репутация се предлагат и икономически програми на високо ниво, и макар и рядко, възможности за хуманитарни специалности и архитектура. Испания е известна в глобален мащаб с някои престижни университети, които все по-често предлагат не само обменни програми на английски език, а и цели бакалавърски и магистърски степени.

Всяка дестинация има свои специфични изисквания, срокове и процедури за кандидатстване и особено, ако се планира комбинирано кандидатстване в различни държави, от решаващо значение е провеждането на навременна консултация и планиране на подготвителните стъпки и същинското кандидатстване, за да се получат удовлетворяващи резултати.

Запази си час за безплатна консултация сега!

РЕГИСТРАЦИЯ >>

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com