King`s College е основано през 1969г. и е смесено дневно и бординг училище, което предлага отлично академично обучение на деца до 18 години. Признато е от Министерство на образованието на Испания като училище с изцяло английски начин на обучение.

Училището се намира в Мадрид и е разположено върху 12 акра земя. Разполага с отличен сграден фонд, технически и спортни съоръжения, и зелени площи, школа по езда, футболни игрища, тенис кортове, спортни площадки за волейбол и баскетбол.

Повече от 36 години, училището предлага образование с високи стандарти, за което свидетелстват постигнатите изпитни резултати и приема на учениците в престижни университети.

1480 деца от 38 националности учат в King`s College, а преподавателите са квалифицирани английски учители. Съотношението ученик- учител е 13:1. King`s College предлага бординг предимно за чужденци. За останалите е организиран дневен транспорт. Кампусът е чудесно устроен, разполага със стол , библиотека, 7 лаборатории, 2 зали по музика, модерна бординг сграда, зала с капацитет 350 души, зала по изкуство, няколко компютърни зали, басейн.
Спортът е част от учебната програма. Предлагат се футбол, баскетбол, волейбол, атлетика, дълго бягане, плуване, катерене, езда, тенис и много други.

Учебни програми:

  • IGCSE
  • A level

Изучавани предмети:

Математика, биология, химия, физика, география, история, английски, френски, икономика, компютърни науки, арт и дизайн.

Стипендии:

Колежа King`s предоставя няколко ученически стипендии "Roger Fry" за постигнати много добри академични резултати - частични или пълни. Тези стипендии се предоставят за отлични академични постижения, за постигнати първи места в международни олимпиади и други академични постижения.

Приемните изпити могат да се проведат в офиса на Консултантска къща Дарби!

Пълна информация за процеса на кандидатстване в училището ще получите в Консултантска къща „Дарби” – направление „Средно образование в чужбина”: тел. 02 988 10 82, ел.поща: sledu@darbi.eu или в офисите ни в страната - Варна, Бургас и Плевен.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com