Училището се намира в графство Стафордшър, град Канък, западна Англия. Възниква от обединението на две училища – едното основано през 1879г за обучението на деца до 11г., а другото се формира по-късно в дома на композитора Муцио Клементи – Lyncroft House. В него се обучавали деца до 18 годишна възраст. Училищата се обединяват през 1980г  като първоначално името на новосъздаденото училище е Lyncroft House School. През 1996 се преименува на Chase Academy, а от 2013г училището е известно като Chase Grammar School.

През 2013г училището попада сред водещите 100 училища във Великобритания класирани според резултатите на учениците от A-level. Chase Grammar School не е голямо училище, класовете са малки. Предлага на учениците си атмосфера близка до семейната, постоянна грижа и индивидуален подход в обучението.

Децата се настаняват в пансионатни къщи в единични или двойни стаи. Най-голямата от тях, Lyncroft House, е красиво реставрирана и разполага с 33 стаи. Във всяка пансионатна къща живее служител на училището, който се грижи денонощно за децата.

Училището предлага богат избор на спортни занимания: волейбол, футбол, бадминтон, разполага с игрища за футбол, крикет, хокей, както и с тенис кортове.

Децата, които имат интерес към изкуствата могат да посещават часове по музика, театър или да се занимават с танци.

Учебни програми:

  • GCSE 
  • A Level

Изучавани предмети:

Английски език, английска литература, математика, химия, биология, физика, история, география, френски, немски, италиански, музика, изкуства, бизнес науки и др.

Детайлна информация

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com