От 27 до 30 май 2019 година в спортния комплекс „Царско село” в София се проведе тазгодишния конкурс за 100% футболна стипендия на английското пансионатно училище Brooke House College, партньор на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”. Конкурса се организира и провежда  в София за 11 година.


Преди тренировъчната част 26 момчета от цялата страна на възраст от 13 до 17 години направиха изпитните тестове по английски език и  математика на английското училище. Отлични оценки по английски език имат 8 момчета, а по математика – 6 момчета. Четирима  се представиха отлично както по английски език, така и по математика .Всички участници в конкурса са активно спортуващи ученици, но почти половината от тях са и отлични ученици. Това показаха резултатите от изпитните тестове.


По време на тренировките с английските треньори на футболната академия към училището, както и по време на футболната среща участниците в конкурса бяха наблюдавани от известни футболни мениджъри. За първи път в историята на конкурса участниците имаха възможност да тренират заедно с момчетата от отбора на футболната академия на английското училище. В свободното си време можеха да наблюдават и двете приятелски срещи на английския отбор в отборите на Витоша Бистрица и Славия.


На 30 май 2019 в конферентната зала на Царско село директора на училището, в присъствие на участниците в конкурса и техните родители обяви името на момчето, спечелило 100% футболна стипендия.

Победителят тази година е 15 годишният ученик от Варна Боян Арзатов. Боян  е ученик в 9 клас на IV Езикова гимназия „ Фредерик Жолио Кюри“ в града. От 6 годишен е влюбен във футбола  и от тази си  възраст тренира. В момента той е десен бек  във футболен клуб „Черно море“  Варна.


Участниците тази година показаха много добра подготовка . Това накара директора на училището да предложи и 11 частични стипендии.Калоян Сомов от София спечели 66% стипендия, а 10 от момчета получиха предложение за 50% стипендия. Това са: Александър Димитров и Антонио Калчев от София; Никола Йотов, Мартин Димитров  и Александър Гугучков от Плевен; Радостин Пенчев от Шумен; Михаил Стражаков от Благоевград; Пламен Найденов от Пловдив и Самуил Александров и Стелиян Тодоров от Бургас.


Стипендиите са един невероятен шанс  момчета да продължат развитието си във футболната школа на Великобритания , като едновременно с това завършат английско средно образование в едно от пансионатните училища на острова.
Да им пожелаем успех.


За повече информация можете да се обаждате на тел. 02/988 1082 или да пишете на имейл: sledu@darbi.eu

Свържи се с консултант

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com